Vähemmän on enemmän- Kotimaista designia yhdellä viivalla

 

Kun hektinen arki vie mennessään, on vapauttavaa pysähtyä hetkeksi, sillä pienikin aika oman olotilan tiedostamiseen palauttaa jalat maahan ja alentaa stressitasoja. Tuuline Designin teosta tarkasteltaessa tällainen hengähdyshetki tulee kuin huomaamatta, sillä katse alkaa automaattisesti seurata taiteen keskiössä olevan viivan matkaa alusta loppuun. 

Ajatuksena viiva on yksinkertainen, mutta mutkien ja risteävien teiden kautta paperille syntyykin näyttävä kokonaisuus, kuten muotokuva ihmisestä tai lemmikistä, tunnettu kaupunkikohde tai pala luontoa. Luonnon keskellä kasvaneelle, yrittäjälle Soilelle on tärkeää, että luonto ja sen rauha välittyvät töistä muutenkin, kuin aihevalinnoissa. Tätä kautta julisteprinttien oheen syntyi kotimaisesta koivuvanerista valmistettuja korvakoruja ja seinäkoristeita, nämäkin yhden viivan tekniikalla luotuna.

Tuuliadesign karhuperhe vanerikortti Kaarnavillan verkkokaupassa

Mistä yhden viivan ajatus sitten lähti?

Tuuline Designin yrittäjä Soile innostui muotokuvien piirtämisestä jo yläasteella. Valon ja varjon leikit kiehtoivat ja niitä seuraamalla paperille syntyi toinen toistaan tarkempia kasvokuvia. Pikkuhiljaa elämän edetessä arki alkoi muodostua kiireisemmäksi ja piirtäminen jäi kokonaan useaksi vuodeksi. 

Helsingin lentokenttä yhdellä viivalla, Tuuline Design ja Kaarnavilla

Koronan iskiessä Suomeen ja yleisen työtilanteen ollessa epävakaa, Soile löysi intohimonsa uudelleen ja päätti avata taiteelleen verkkokaupan. Opintojen aikana luetun lopputyön inspiroimana Soile lähti kokeilemaan yhden viivan ilmaisun rajoja ja havahtui tekniikan monipuolisuuteen. Yrittäjä kuvaa palkitsevana mahdollisuuden kuvata asioita ja ihmisiä tunnistettavasti vain yhdellä viivalla.

Vaneri-taulu Tuuline Design, Kaarnavilla

Rakastan yhden viivan tekniikassa erityisesti sen yksinkertaista monipuolisuutta”

 

Yksi viiva riittää vangitsemaan parhaat hetket

Tuuline Designin missio on kuvittaa elämää, luoden harmoniaa ja rauhaa. Parhaillaan taidetta inspiroivat erityisesti kesähäät ja valmistujaiset, sillä elämän suurista hetkistä on aina ilo toteuttaa tunteikkaita muotokuvia!

Muotokuva onkin mahtava lahja esimerkiksi hääparille, tuoreille vanhemmille tai synttärisankarille. Kaikki Tuuline Designin tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. 

Yksi viiva on Tuuline Designin käsissä moniulotteisempi, kuin olisi voinut kuvitellakaan. Katso kaikki Tuuline Designin tuotteet täältä

 Takaisin blogiin