Tarina Kaarnavillan takana

Päivi ja Jesse - Kaarnavillan yrittäjät

Kaarnavillassa tehdään asiat toisin

Ajatus suomalaisten tuotteiden verkkokaupasta syntyi kahden käsityöharrastajan, eli meidän, Päivin ja Jessen, arkikeskusteluissa. Olemme aina arvostaneet suomalaista tuotantoa ja yrittäjyyttä, mutta meidän kokemuksemme oli se, että jotenkin tätä komboa pitäisi brändätä vielä omaan arvoonsa sopivammaksi. 

Tutustuimme markkinoilla palveleviin verkkokauppoihin, joissa myytiin Suomessa suunniteltuja tai valmistettuja tuotteita. Jotakin kuitenkin jäi meidän mielestämme vielä puuttumaan. Meille heräsi ajatus siitä, että voisimme tehdä jotain toisin, ehkä jopa paremmin, ja samalla jotain sellaista, mitä ei vielä markkinoilla ole. 

1. Halusimme lähteä rakentamaan verkkokauppaa, jossa on yksi yhtenäinen brändi vaikka valmistajia olisi lukuisia.

2. Halusimme, että jokainen verkkokaupan tuote, vastaisi meidän verkkokaupalle asettamia arvoja.

3. Halusimme, että asiakkaan ei tarvitse hetkeäkään jäädä pohtimaan, onko tuote oikeasti suomalainen.

4. Emme missään nimessä halunneet perinteistä torimyyntipaikkaa, vaan designia hehkuvan, tyylikkään ja nykyaikaisen kauppapaikan. 

Vielä piti keksiä verkkokaupalle sopiva nimi. Nimeä pohdittiin useampia päiviä. Yhtenä päivänä se oikea kuitenkin löytyi: 

"Joku nimi, missä yhdistyisi sekä koti, että jokin käsityömateriaali...
Kaarnavilla! Oisko se kuvaava? Se olisi niinkuin villa eli mökki, ja samalla villa, se materiaali! Ja kaarna - sehän kuvais hyvin puuta!"

Näin syntyi ajatus Kaarnavillasta - Suomalaisten tuotteiden kodista. 

 

 

Arvopohjaista toimintaa 

Kaarnavillan toimintaa ohjaa vahvasti arvoperusta. Arvojamme ovat luonnonläheisyys, laadukkuus, suomalaisuus ja seesteisyys. Verkkokaupan arvopohja syntyi kuin itsestään, kun kaksi samalla tavalla ajattelevaa yrittäjää pohtivat, mitkä asiat pitää ohjata toimintaamme. 

Kun ajatus verkkokaupasta kirkastui, tarvittiin kaupalle myös sopivat tuotetoimittajat, joiden kanssa arvomaailma kohtaisi. Nyt, toukokuussa 2023, mukana on jo yli 60 suomalaista yritystä. 

Toimittajien tuotteista valitaan tarkoin Kaarnavillan brändiin sopivat tuotteet - asiakkaalle verkkokauppa näyttää yhden brändin mukaiselta, vaikka mukana on lukuisia eri yrittäjiä. Asiakas saa suomalaisten tuottajien tuotteet samasta paikasta yksillä postimaksuilla. Asiakkaan ei tarvitse joutua arvailemaan, onko tuote suomalainen vai ei, sillä kaikki Kaarnavillan tuotteet ovat suomalaisia. Tuotevalikoima kattaa monipuolisesti erilaisia tuotteita niin vauvoille, lapsille ja aikuisillekin. 

 

Kaarnavilla ei syntynyt tyhjästä 

Meidän ei tarvinnut lähteä rakentamaan Kaarnavillan tarinaa tyhjästä. Päivillä oli takana jo lähes neljä vuotta käsityöyrittäjyyttä ja verkostoista hyppäsi eteen mahdollisuus, josta emme voineet kieltäytyä. 

Helmikuussa 2023 saimme mahdollisuuden ostaa jo olemassa olevan suomalaisten tuotteiden kauppapaikan - myynnissä oli nimittäin suomalaisen käsityön sanansaattaja, Nearby.fi.

Meille oli alusta asti selvää, että Nearbyn matka jatkuisi saumattomasti osana Kaarnavillan verkkokauppaa. Niimpä hyppäsimme Nearby.fi:n yrittäjien saappaisiin ja lähdimme jatkamaan ja uudistamaan edellisten omistajien upeasti aloittamaa työtä. Nearbyn entiset omistajat, Webstoryn Tuula ja Tiia, kuvasivat Nearbyn toiminnan alkaessa tavoitettaan seuraavasti:

"Mrakastamme uniikkeja, käsintehtyjä tuotteita. Lähellä valmistettujen ekologisten tuotteiden merkitys kuluttajille kasvaa koko ajan – kotimaiset tuotteet pitää vain saada paremmin ihmisten tietoisuuteen. Meidän missiomme on tehdä kotimaiset tuotteet helposti netistä löydettäväksi ja ostettavaksi."

Ja tämän saman mission voimme edelleen jakaa. Me haluamme tehdä selväksi teille asiakkaille, että teidän valinnoillanne on merkitystä. 

 

Yhteistyö muiden yrittäjien kanssa luo tuntuvaa
synergiaetua ja mahdollisuuksia

Meillä Kaarnavillassa toimittajat eivät vain toimita tuotteita, vaan muodostavat yhdessä Kaarnavillan perheen. Ja kyllähän tässä jo kyyneleet tulee silmäkulmiin, kun miettii, miten moni yrittäjä luotti meihin ja lähti mukaan uuteen verkkokauppaan jo ennen sen avajaisia!


Olemme alusta asti halunneet tehdä Kaarnavillassa monen asian erilailla kuin ”normaalisti”. Meillä yhteistyö toimittajien kanssa on paljon muutakin kuin vain tuotteiden myynti. Meille nämä ihanat yrittäjät ovat yhteisö, josta haluamme pitää kiinni, sillä arvostamme suuresti työtä, jota Kaarnavillan toimittajat tekevät Kaarnavillan eteen. Ilman toimittajia, ei olisi Kaarnavillaa. 

Meillä yrittäjät eivät näe toisiaan kilpailijoina vaan verkostona, jonka voima toimii kaikkien meidän ponnahduslautana kohti menestystä!

Nykyisin olemme aktiivisesti mukana myös yrittäjäverkostoissa. Ylpeydellä voimme todeta olevamme niin Suomen Yrittäjien, Varsinais-Suomen yrittäjien kuin Turun yrittäjien jäseninäkin.

 

Marraskuussa 2023 ensimmäinen kivijalkamyymälä

Kaarnavillan täyttäessä puoli vuotta, ajatus omasta kivijalkamyymälästä kirkastui. Halusimme avata myymälän sellaiseen paikkaan omassa kotikaupungissamme Turussa, jossa vastaavaa lahjatavaroihin ja arjen esineisiin keskittynyt puotia ei vielä olisi. 

Löysimme meille täydellisen myymälätilan idyllisestä 1800-luvulla valmistuneesta talosta. Myymälämme sijaitsee osoitteessa Itäinen pitkäkatu 3A, 20500 Turku. 

Kaarnavillan myymälän aukioloajat vaihtelevat viikoittain. Löydät ajankohtaiset aukioloajat verkkosivuilta ja somesta. 

 

Rakkaudella suomalaisen käsityön ja yrittäjyyden puolesta,

Päivi ja Jesse,
Double Effect Oy

Yhteydenottolomake